Egy amatőr futónő naplója

boostx_5

Kipróbáltuk a csajokkal az Adidas PureboostX cipőt

Makai Vikivel és Elek Dórival szerdán az Adidas PureBoostX futócipő bemutatóján jártunk. Az új topánt természetesen felpróbáltuk és meg is futtatuk.

Én azt mondom csajok, hogy nem egyszerű a dolgunk. A futócipőkkel foglalkozó márkák olyan szinten csábítanak minket mezei futókat szebbnél szebb, vagányabbnál vagányabb, csajos futócipőkkel, hogy ember legyen a talpán, akit nem befolyásol a design a vásárlásál. Igen tudjuk, hogy nem a design számít, és valóban sokkal fontosabb, hogy ortopédiailag melyik cipő a sajátunk, de lehetünk akármilyen megszállott futók, a nap végén akkor is csajok vagyunk, akiket szép cipőkkel (is) el lehet varázsolni.  Nem tudom, hogy te a hétköznapokban miben és hogyan öltözködsz, de én gyakran mászkálok sportcipőben. Amolyan sportosan csajosan. Ami Carrie Bradshownak a Manolo Blahnic, az nekem a Salomon, a Skechers, az Adidas, Saucony stb. stb. – tudják mivel kell megőrjíteni a nőket. Az Adidas PureBoostX pont egy olyan cipellő, amit simán el tudok képzelni a hétköznapi jövés menéshez, és rövidebb kocogó futásokhoz is, és bátran beállhat a csábító cipők sorába.
adidas_pureboostx_2

 

Nekem minimalista cipő feelingjét nyújtotta miután belebújtam.  Futópadon pár percig próbáltam, lassú és tempós ritmusban. A felsőrész baromi érdekes, mintha egy szuper kompressziós zoknit húztam volna a lábamra. Ha valaki igényli az erős, stabil tartást egy cipőtől, akkor nem biztos, hogy ez lesz a választása. Ezt a zokniszerű érzést szokni kell – legalábbis annak, aki klasszikus futócipőkhöz szokott. Ugyanakkor egy légbuborék sem fér a cipő és a lábad közé, annyira összefogja a rugalmas felsőrész a lábat és a talprészt. A láb középső részénél nincs rögzítve a felsőrész a talphoz, ezért keletkezik egy íves kis hézag a talp és a felsőrész között. Talán látni is a képen. A felsőrész, gyakorlatilag körbe markolja a lábat.  A talpa puha, a boostoknál megszokott rugalmas, párnázott EVA speciális talp.  Nyilván egy rövid futópados próba után nem lehet kerek véleményt mondani a cipőről, semmiképp ne kezeld tesztként az itt olvasottakat. Legyen ez itt pár gondolat az első benyomásokról. A design pedig tényleg menő.

adidas_pureboostx_blog_cover

 

boostx_4 boostx_3 boostx_2