Egy amatőr futónő naplója

zsuzso_spartathlon

Maráz Zsu, nagy vagy!

Szerencsésnek érzem magam, mert személyesen is ismerem Maráz Zsuzsit. Nagyon kedvelem. Közvetlen, barátságos, segítőkész – csak jó érzések elevenednek fel bennem, ha róla esik szó. Kiváló futó, céltudatos, kellemes beszélgetőtárs és még nőként is észreveszem, mennyire jó csaj. Mielőtt elutazott, azt mondta, hogy a Spartathlon pályafutása csúcsa lesz. A fő célja az, hogy teljesítse ezt a versenyt.

Hát megcsinálta! Harmadikként ért célba élete első Spartathlon versenyén, és érinthette meg Leonidasz lábait. Mielőtt kiutazott, azt mondta, hogy egyáltalán nem számít neki a helyezés, ide Leonidaszért és az évek alatt más ultrafutóktól hallott élményekért utazik. Az Esztergomi Futóművek, az ő kis futócsapata, a családja, a barátai végig támogatták őt. A hatalmas munkát ő tette bele a felkészülésbe, hajnalokon, estéken – a mindennapokban. Azt ígérte, hogy megírja nekünk mindezt.

Ma kaptam tőle egy rövid üzenetet, túl a Spartathlonon:

“🙂 Állok itt a teraszon, hallom, látom a tengert.Csak 50 m-re van a víz . Hideg van. Most kel fel a nap. Varázslatos. A hotel udvarán ezüstösen csillognak az olajfák. Senkinek egy köszönömöt sem írtam még a sok kedves szóért. Vagy 100 üzenet vár rám.  Tegnap ilyenkor még futottam. Vártam a reggelt. Féltem egyedül a sötétben. Tántorogtam az álmosságtól. A szemeim magától befordultak gyaloglás közben. Pofoztam magam, hogy ne aludjak el, ne essek el. Még soha nem küzdöttem így. Eddig nem tapasztaltam ekkora fáradtságot. Boldog vagyok, hogy ezt megélhettem, hogy megtapasztalhattam, hogy megérinthettem Leonidasz király lábát. Rengeteg érzés és gondolat van bennem.”

zsu_sparta_coverMár kint volt Görögországban, mikor írt pár sort, hogy milyen klassz, hogy Nagy Katáékkal bandáznak és nem kaptam-e kedvet ehhez! Max. a görögországi nyaraláshoz, de az ultrához?!  Hányszor hallottam már verseny után Zsu-tól is, hogy ezt soha többé nem, hogy ez borzasztó, hogy ez nagyon fáj. Nem is tudom, nincs hívó szó. Én maradok a futásban aki vagyok, minden tisztelettel és szeretettel a szent őrültek felé.

Bolondok vagytok és közben nagyszerű, kitartó, szívós, keményfejű csajok.

zsuzsi_sparta

Mielőtt futni kezdtem, ilyen barátok közé vágytam, mert a közvetlen környezetemben kevéssé találtam “őrült” nőket. Nem is értettek, talán még mindig van, aki nem érti. Aztán kiderült, hogy nem vagyok egyedül, sőt vannak keményebb körök is. :) De ez így van jól!

Nagy Kata, Máténé Varju Edit, Kolluti Margit – ZSU – sokunknak adtatok muníciót, bátor célokhoz!

Köszönjük!

 

Jó futást

Györgyi

(Fotó: Szász Norbert)