Egy amatőr futónő naplója

futasrol_noknek_ironman_budapest_2015

Ok, már nincs sok hátra a rajtig!

Ma kimentem a Kopaszi-gátra a férjemmel, hogy körülnézzünk mi a helyzet az Ironman 70.3 Budapest főhadiszállásán. Annyira jól tettem, hogy kimentünk. Megnyugodtam, mert van az emberben izgalom és nyugtalanság egy olyan verseny rajtjában, ami a saját életében mégis csak egy mérföldkő. És végre megcsillant a verseny öröme.

A bejáratnál egy óriási Ironman 3D-s embléma fogadott, amire az összes induló nevét felírták. Megtaláltam a saját nevemet is.:) Ezt nagyon jó volt látni.

Ott van a nevem az IM logón, az indulók között!

Ott van a nevem az IM logón, az indulók között!

A versenyközpontban szétnéztem, és megnyugodtam, mert hús-vér emberek sétálgattak a helyszínen, nem robotok és földönkívüliek. A víz nyugalmas volt, nem háborgó, nem félelmetes, hanem barátságos. A versenyközpontban kellemes zsizsegés fogadott. Egyszerűen jó volt a hely aurája. Kapva kaptam az alkalmon és felvettem a rajtszámomat is.

 

LÉLEK

Mert nem úgy van az, hogy könnyedén megy el az ember egy ilyen versenyre, kedélyesen mosolyogva, fesztelenül. Egy ilyen verseny rajtja előtt, sokféle érzelmi állapottal kell megbirkózni. Felüti a fejét az aggodalom, a félelem, a bizonytalanság, az izgatottság – a kétely igazi táptalajra lel az indulás előtti órákban. Tényleg ide való vagyok? Meg tudom csinálni? Jól meg tudom csinálni? - írtam 2014 augusztusában, és most is voltak hasonló érzéseim. Ettől olyan izgalmas az egész.

Jobbról is, balról is lefotóztuk az IM emblémát - na jó én is odaálltam.:)

Jobbról is, balról is lefotóztuk az IM emblémát – na jó én is odaálltam.:)

Már nálam van a rajtszám, a rajtcsomag. A cuccaim is nagyjából rendben vannak. Holnap még bringa takarítás, mert délben depózás kezdődik és a kötelező eligazítás. Van még egy kis mizériám a neoprén ruhámmal, de most már lesz ahogyan lesz. A régi picit merevebb, feszesebb, viszont 5mm-es, ami nagyon jó vízfekvést ad, könnyebb benne az úszás. Viszont vettem egy Camaro Blacktec triatlonos 38-as neoprént, amit szuper könnyű fel és levenni, de sajnos nagynak bizonyult úszás közben. Nagyon megtelt vízzel.  100 méter után kiszálltam a medencéből, és szépen összecsomagoltam, itthon megszárítottam. Ma próbáltam a kiállítóknál egy 36-osat. Hát az sokkal jobban passzol. Ki fogom cserélni, de sajnos ez már csak a verseny után lehetséges. Nincs mese, maradok a Blueseventy-ben. Legfejjebb kicsit tovább depózom. Az úszást gyorsan letudom (…LOL).

Ma futottam még a kedvenc gödi futócsapattal egy 5 kilométeres etapot. Úgy érzem magam, mint a motor, amit egy helyben berregtetnek de már nagyon indulna. A héten alig edzettem.

Remélem, hogy egy szuper és sikeres féltáv előtt állok. Igyekszem kiélvezni a verseny minden pillanatát. Ha kimész szurkolni, kiálts nekem, minden jó szó nagyon sokat jelent versenyzés közben!

Hajrá neked is, bármelyik távon indulsz Ironman Budapest versenyein!

Jó futást és triatlonozást!

 

Györgyi